fbpx

Lady styling je tehnika plesa koja se koristi u latinoameričkim plesovima, poput bachate, kizombe i salse. U navedenoj tehnici plesačice često koriste bachatu kao inspiraciju za svoje pokrete i stilove. Na mnogim plesnim festivalima, događajima diljem svijeta upravo se pleše lady styling. On ima sve više ljubitelja, ali razlozi za to nisu ni upitni.

Žena u središtu svega

Naglasak je na ženi čija je senzualnost i gracioznost stavljena u fokus izvođenja cjelokupne tehnike. Pokreti ramenima, rukama i glavom, pomicanje bokova, isticanje jedne noge – sve su to plesni elementi koje sadrži ova tehnika. Žena koja izvodi spomenutu tehniku može ju izvoditi samostalnim koracima te figurativnim elementima. No, može ju izvoditi i s plesnim partnerom što zahtjeva dodatnu suradnju i komunikaciju tijekom plesa.

Ples u paru koji nudi i zdravstvene prednosti

Ples se obično izvodi u paru s muškim plesačem, ali se također može plesati u paru s drugom ženskom plesačicom ili u grupi. To omogućuje plesačicama da se druže i steknu nova prijateljstva. Još jedna beneficija je što ples u paru s korištenjem spomenute tehnike može omogućiti plesnim partnerima da izraze svoje osjećaje i emocije tijekom plesa. On povezuje parove te osigurava zabavan i privlačan performans za publiku, ali i za njih same.

Također, ova tehnika zahtijeva vježbanje i rad kako bi se stekle plesne vještine i izgradilo povjerenje kroz ples u paru. Uz to, odličan je ples za izražavanje osobnog stila, osobnosti te igrivosti. On ima mnogo i zdravstvenih prednosti kao što je poboljšanje koordinacije tijela i pokreta.

S druge strane, zahtijeva fizičke napore, što pomaže u poboljšanju kondicije i izdržljivosti. Lady styling ples može poboljšati i mentalno zdravlje. Važno je napomenuti kako pomaže u oslobađanju stresa i opuštanju. Povrh svega pruža priliku za kreativno izražavanje. Pomaže i u povećanju samopouzdanja jer omogućuje plesačicama da se izraze kroz svoje pokrete.

Najbolja plesna škola za tečaj lady stylinga

Lady styling može se naučiti plesnim tečajem, a za sve one iz Zagreba najbolji je odabir upravo najpopularnija i najveća plesna škola bachate u Hrvatskoj – „Bachata Inspire. Ova plesna škola nudi tečajeve lady styling plesa za početnike i napredne plesačice.  Uz stručno vodstvo i trenere koji su prošli posebno obučavanje i imaju dugogodišnje iskustvo u plesu osigurana je odlična atmosfera i napredak. Bachata Inspire organizira i različite plesne radionice i događaje, kao što su plesni vikendi i festivalski događaji, kao i druge aktivnosti koje su povezane s plesom.

Ukoliko ste zainteresirani za plesanje i želite naučiti lady styling, možda biste trebali razmotriti mogućnost odlaska na tečajeve u plesnoj školi Bachata Inspire. Obratite se direktno plesnoj školi te provjerite njihovu trenutačnu ponudu putem njihove web stranica ili društvenih mreža za više informacija.