Roberto Mesir, osnivač i instruktor Bachate Inspire

 

Roberto je bio glazbeni producent 7 godina i vodio svoj glazbeni studio gdje je radio apsolutno sve od produkcije glazbe do mixa i masteringa. Ovo iskustvo mu je dalo jednu unikatnu podlogu za ples te uvid u glazbu kakvu nemaju mnogi instruktori.

Kao i većina plesnih entuzijasta krenuo je sa salsom no kada je prvi puta čuo bachatu dogodila se ljubav :). Plesati je počeo 2015. godine više kao hobij no s vremenom je toliko zavolio sve vezano uz ples da je išao na sve moguće bachata tečajeve u gradu, bachata festivale u Europi te uzimao privatne sate od poznatih bachata instruktora kada god mu se pružila prilika. Ovaj veoma intenzivni tempo mu je dao puno znanja i plesnog iskustva kakvoga tada nije bilo u Hrvatskoj. Iako o podučavanju tada nije razmišljao ozbiljno, drugi plesači su ga konstantno tražili da im pokaže plesne figure i da pokrene plesni tečaj kako bi i oni naučili sensual bachatu. Kada ga je to pitalo preko 30 ljudi, odluka je pala i 2017. je otvorena plesna škola Bachata Inspire koja se fokusira na sensual bachatu. Od tada Roberto još više pohađa razne bachata festivale u Europi te se konstantno educira u bachati kako bi svojim polaznicima prenio samo najbolje i najnovije znanje. 

Kristina Ropuš, instruktorica u Bachati Inspire

Svoje plesno obrazovanje započela je prije 10 godina u Plesnom centru Zagreb kod Nicolasa i Ksenije gdje je trenirala standardne i latinoameričke plesove. Vrlo brzo njezinu ljubav pridobila je salsa koju je počela trenirati u plesnom klubu Murecas u Zagrebu gdje je bila član show grupe koja je nastupala u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Sa tadašnjim partnerom vodila je klub godinu dana.

Strast za plesom odvukla ju je preko granica gdje je započela svoje prve korake iz kizombe u Francuskoj, Nizozemskoj i Luxembourgu. Vrlo brzo postala je instruktor kizombe na međunarodnim festivalima sa svojim partnerom iz Pariza te je asistirala brojim poznatim imenima u kizombi kao sto su Laurent, Albir, Kwenda Lima, Arnold Bunda, Donald Wilson, Lang’noir i mnogi drugi. Sve vise razvijala se i ljubav prema bachati pa je tako u proteklih 5 godina posjetila vise od 130 međunarodnih festivala, a svoje znanje unaprijeđivala na privatnim satovima bachate sa instruktorima kao sto su Gaby Galan, Kike, Azael, Pablo Perez, Fadi Fusion i brojni drugi.

“Galerija slika”

Bachata inspire

Račićeva 5, 10 000 Zagreb
Hrvatska

091 1987 510

bachata.inspire@gmail.com

www.facebook.com/bachatainspire